Kedves Látogató!

E rövid ismertetőben szeretnénk cégünket bemutatni. Tudjuk jól, hogy e terjedelem csak egy rövid ismertetésre elegendő, a társasházkezelés pedig alapvetően a kölcsönös bizalomra épül.
Mégis reméljük, hogy ezen keresztül valamilyen szintű közeledés mégis létrejön.
 
Cégünk 1993-ban alakult, fő profiljában társasház kezelési tevékenység ellátására.
A kezelt házak állománya igen gyorsan felfutott a mai - átlagos - 40 db körüli mennyiségre. Ez lényegében meg is határozta a kezelő személyzet szakmai összetételét.
A közel húsz év alatt nagyon sok egyedi problémával találkoztunk, így az átlagos gondoktól eltérő ügyekben is elboldogulunk.
 
Jogi háttér
 
Az egyedi és társasházi problémák gyorsabb lebonyolításának érdekében megfelelő ügyvédi hátteret biztosítottunk. Igyekeztünk kategorizálni, specializálni, mivel a problémák zöme a polgári jog különféle eseteit ölelik fel.
A közös költség tartozások eredménytelen behajtási kísérlete után ügyvéd bevonásával (ügyvédi felszólítás, fizetési meghagyás, jelzálogjog bejegyzés, végrehajtás) szerzünk érvényt a tulajdonosokat terhelő kötelezettségek betartására.
 
Műszaki háttér
 
A ház műszaki állagának megőrzése vagy felújításának érdekében költségtakarékos javaslatokkal és megoldásokkal segítjük megbízóinkat.  Kialakult vállakózói körrel végeztetjük ezeket a feladatokat.
A hibaelhárítások során „idegenek” kerülnek a házba, és természetesen garanciát kell vállalnunk az oda kiküldött vállalkozókért. De szívesen bevonjuk azokat a vállalkozókat is, akiket a ház már befogadott és munkájukat megismerte. A nagyobb munkákat természetesen pályáztatással (minimum 3 ajánlat) végeztetjük társasházi jóváhagyással, közreműködéssel. Az elvégzett munkákat ellenőrizzük, a pályázati munkák számláit a Számvizsgáló Bizottság valamely tagjával/tagjaival ellenjegyeztetjük kifizetés előtt.
Amennyiben szükséges, a megfelelő hatóságoktól beszerezzük a szakvéleményeket, intézkedünk az azokban leírt feladatok elvégéséről.
A ház takarítását a már meglévő takarítóval végeztetjük. Amennyiben a takarítás nem megfelelő, úgy tudunk ajánlani más házainkban takarító vállalkozóinkat.
                                                                                 
 
 
Ügyviteli háttér
 
Számítógépes nyilvántartási rendszerünk tartalmazza:
(teljes APEH és TB ügyintézéssel)
- Az adott ház komplett pénzügyi helyzetének információt
- Egyéni befizetések nyilvántartását
- Előírás szerinti könyvelés feltételeit
- Alkalmazott esetén a bérszámfejtéssel kapcsolatos információkat
Napi tevékenységünket korszerű számítógépes rendszerrel látjuk el. Minden negyedévet követően a pénzügyi helyzetről mérlegkivonatot készítünk, és azt a Számvizsgáló Bizottságnak átadjuk. Ugyanakkor értesítjük a tulajdonosokat a közös költség egyenlegük állásáról. A figyelmeztetésen túl személyesen is felhívjuk figyelmüket a tartozások mielőbbi rendezési kötelezettségére. A Számvizsgáló Bizottsággal egyeztetve pedig intézkedünk fizetési meghagyások kibocsátására, vagy a jelzálogok bejegyeztetésére.
Minden társasházunk bankszámláját elektronikus úton kezeljük, így a számlák kifizetése rugalmas, illetőleg a pénzügyi helyzet azonnal átlátható. A programhoz csak az irodavezető fér hozzá a problémák elkerülése végett. A társasház bankszámláiba való betekintést a Számvizsgáló Bizottság bármely tetszőleges időpontban megteheti munkaidőben a programon keresztül a képviselet irodájában.
Szerződésben állunk egy bróker céggel, amely az ügyfél érdekeit képviseli a biztosítókkal szemben, így a segítségükkel a problémás biztosítási ügyeket hatékonyabban tudjuk intézni.
Társasházainkkal igyekszünk lakáskassza szerződéseket kötni, amely a nagyobb beruházások finanszírozásához szinte minden esetben nélkülözhetetlen, ugyanakkor az önkormányzati támogatásokat is igyekszünk felhasználni pályázatok útján.
Cégünk székhelyének épülete (XIII. ker. Kresz Géza u. 18.) fővárosi védettség alatt áll, a homlokzat felújítása során mind a Fővárosi és Kerületi Önkormányzatoknál elnyert pályázati források is felhasználásra kerültek.
Házainkat a ház kezelői körülbelül havi periódusban látogatják, mely látogatások időpontjáról a faliújságon kifüggesztett látogatási íven értesülhetnek a tulajdonosok. Ezen kívül amennyiben szükséges, a házkezelő a látogatási időn kívül is kimegy a társasházba.
 
Társaságunkról
 
Jelenleg 38 házat kezelünk, ezek között van olyan, ami megalakulásunk óta velünk van.
Cégünk élén az ügyvezető igazgató áll, a végzendő feladatokat az irodavezető koordinálja, társasházakat három házkezelő kezeli.
Irodánk: 1132 Budapest, Kresz Géza u.18. szám alatt közös helyiségben található az M-Lift Zrt.-vel, mely 20 éve a társcégünk.
 
Amennyiben a fentiektől bővebb, vagy más jellegű információk is érdekelné Önöket, a fenti címen és telefonon állunk rendelkezésükre.Irodavezető: Kis Olga
Könyvelő: Csongrádi Noémi (minden kedden és csütörtökön 10.00-14.00-ig)

Házkezelő:

Csizmadia Judit (30/940-36-96)Amennyiben közös költség egyeztetés ügyében keres minket, úgy keresse minden kedden és csütörtökön a cég könyvelőjét személyesen vagy telefonon.
Ha egyéb problémája van, vagy bejelentést szeretne tenni, szintén megteheti személyesen vagy telefonon.